Schilderijen van Marion Wiering

Over Marion Wiering:

“Ik schilder al meer dan 30 jaar. Mijn kunstopleiding ben ik begonnen bij de kunstacademie Minerva in Groningen (1993-1996). Na de Minerva mocht ik de lessen van de figuratieve schilder Mathijs Rölling bijwonen. In deze lessen ben ik begonnen met het schilderen van olieverfschilderijen en ben er sindsdien niet meer mee gestopt.

Ook heb ik tussendoor twee masterstudies Godsdienstwetenschap en Geestelijke verzorging afgerond, toch blijft schilderen mijn grote liefde. Ik organiseer een wekelijkse modeltekenen- en schilderclub in Groningen. Een aantal schilderijen die in deze expositie te zien zijn heb ik aldaar gemaakt.

Mijn inspiratie haal ik uit de levende natuur, mensen, en alles om mij heen. Vooral de complexiteit en verscheidenheid van de werkelijkheid blijft mij verassen en stimuleren. De werkelijkheid straalt in kleuren. Zoals ik deze werkelijkheid zie en beleef, zo geef ik deze weer in mijn schilderijen. Een schilderij groeit onder mijn handen, net zolang tot ik het goed vind. Vaak krijg ik het gevoel dat het schilderij zelf ook bepaald wanneer het af is. In deze expositie laat ik schilderijen van landschappen, mensen en dingen zien. Ook zullen er tekeningen te zien zijn.”

De expositie is tijdens openingstijden te bekijken:
Tm 15 september elke dag