De exposities zijn tijdens openingstijden te bekijken.

 

Wilt u uw schilderijen, tekeningen, grafiek of foto’s exposeren in de SOOJ?

Dat kan, zend dan een e-mail naar annekewiering@hotmail.com onder vermelding van uw naam en telefoonnummer en een omschrijving van het werk dat u wilt exposeren.

 

Nu te zien

KLEUR.

Mijn werk is zeer gevarieerd, omdat ik alles leuk vind om te schilderen. Vooral vrouwenhoofden vind ik leuk om te doen. En dan alles met heel veel kleur. Dat kom je tegen in al mijn schilderijen. Ook kan je bij mij schilderijen bestellen in de stijl die je wilt, ook de grootte van het doek en de kleuren. Ik maak ook Amsterdam-schilderijen, maar daar zijn er al een paar van verkocht. Die zijn veel werk, dus dan moet je een beetje geduld hebben. Je kan mijn schilderijen zien op de expositie in de SOOJ, Tichelstraat 50, Amsterdam, Jordaan. De expositie is te zien van 12 januari tot en met 28 februari. De opening is op 12 januari van 16:00 tot 19:00 uur. Ik hoop u allen te zien op de expositie.

Opening: zondag 12 januari van 16:00 tot 18:00 uur.
De expositie is tijdens openingstijden te bekijken: van 13 januari t/m. 28 februari.

 

Verwacht

Vorige tentoonstellingen

De expositie is tijdens openingstijden te bekijken:
Vanaf 25 november tm 11 januari elke dag

Anke Louwerse werd geboren in Den Haag. Zij woont en werkt sinds 1973 in Amsterdam op het monumentale Karthuizershofje. Sinds haar vroege jeugd interesseert zij zich in het bijzonder voor het maken van portretten.

In de vroege jaren ‘70 volgde zij lessen aan (Psychopolis) de Vrije Akademie in Den Haag. Daarna studeerde zij aan de 1e-graads lerarenopleiding van de Rietveldacademie. Naast de portretkunst, die haar grote liefde bleef houden, ontdekte zij ook het werken naar model.

Tot 2016 was zij parttime werkzaam als docent tekenen aan de Hogeschool van Amsterdam.

De grote liefde en inspiratiebron is altijd “de mens”. Haar werk varieert van dramatisch tot humoristisch. Ook als zij het portret tot onderwerp heeft  is “de mens” achter het portret de inspiratiebron.

Een aantal getekende portretten van bekende en minder bekende Jordaanbewoners zijn te bezichtigen in woonzorgcentrum de Rietvinck, Vinkenstraat 185.  

De expositie is tijdens openingstijden te bekijken:

van 28 oktober tot 23 november 

Rita van der Staaij-Spee, geboren in 1946 in Amsterdam, woont sinds 1970 in Harlingen. Als kind van een kunstzinnige moeder heeft ze in haar jeugd veel getekend. Na haar pensionering begon ze te schilderen. Ze maakt olieverfschilderijen, aquarellen en krijttekeningen. Ze exposeert voor de derde keer in de SOOJ.

16 september t/m 25 oktober, 2019.

Over Marion Wiering:

“Ik schilder al meer dan 30 jaar. Mijn kunstopleiding ben ik begonnen bij de kunstacademie Minerva in Groningen (1993-1996). Na de Minerva mocht ik de lessen van de figuratieve schilder Mathijs Rölling bijwonen. In deze lessen ben ik begonnen met het schilderen van olieverfschilderijen en ben er sindsdien niet meer mee gestopt.

Ook heb ik tussendoor twee masterstudies Godsdienstwetenschap en Geestelijke verzorging afgerond, toch blijft schilderen mijn grote liefde. Ik organiseer een wekelijkse modeltekenen- en schilderclub in Groningen. Een aantal schilderijen die in deze expositie te zien zijn heb ik aldaar gemaakt.

Mijn inspiratie haal ik uit de levende natuur, mensen, en alles om mij heen. Vooral de complexiteit en verscheidenheid van de werkelijkheid blijft mij verassen en stimuleren. De werkelijkheid straalt in kleuren. Zoals ik deze werkelijkheid zie en beleef, zo geef ik deze weer in mijn schilderijen. Een schilderij groeit onder mijn handen, net zolang tot ik het goed vind. Vaak krijg ik het gevoel dat het schilderij zelf ook bepaald wanneer het af is. In deze expositie laat ik schilderijen van landschappen, mensen en dingen zien. Ook zullen er tekeningen te zien zijn.”

De expositie is tijdens openingstijden te bekijken:
Tm 15 september elke dag

Eerbetoon aan de kunstschilder Harry Kruiswijk, overleden op dinsdag 13 november 2012.

Harry was geliefd, sterk en markant. Een groot liefhebber van muziek, belezen, scherp van geest, eigenzinnig – dwars ook, met een hekel aan kapsones. Hoezo handicaps? Gewoon doorgaan, blijmoedig en vrolijk… Velen kenden hem en hielden van hem, hij was gul in vriendschappen. Zijn deur stond letterlijk altijd open.

mrt 2019 – Foto-tentoonstelling van Jan Allis: “AMSTERDAM VERSTILD, VERSTILLING IN AMSTERDAM”.


dec 2018 – Expositie Willem Stokkel

okt 2018 –  Een gezamenlijke expositie van de kunstenaars Ferry Kater en Pim Schilt. Beide mannen  zijn geboren in Amsterdam. Pim Schilt in 1940 en Ferry Kater vijf jaar later in 1945. Ze woonden en werkten jarenlang in Frankrijk, maar in verschillende departementen.


Pim Schilt is schilder en deed zijn opleiding aan de “Academie 63” in Haarle. Hij werkte lange tijd in Zuid-Frankrijk, waar hij ook exposeerde. Zijn werk bevindt zicht in Frankrijk, Nederland, Amerika en Japan! Hij maakt pastels, gouaches en lino′s. Zijn onderwerpen zijn landschap, portretten, stadsgezichten en dingen die op fantasie zijn gebaseerd.

Ferry Kater  heeft op de woeste baren van het leven zijn koers moeten vinden: “Fluctuat nec mergitur”. Deze verdienstelijke autodidact is al lang lid van de zondagsschilders en zijn atelier is de keukentafel. Hij heeft 10 jaar in Parijs gewoond aan de voet van La Bute Montmatre in de buurt van Place du Tertre. En zonder noemenswaardige kunstopleiding was hij veel in musea te vinden en las hij veel kunstboeken.Op dit moment heeft hij een voorliefde voor het expressionisme en ontwikkelt nu bij zichzelf abstracte kunst.Zijn motto: “Waar leven is, is kunst en de kunst om te leven”.
Aan het laden...