De exposities zijn tijdens openingstijden te bekijken.

Wilt u uw schilderijen, tekeningen, grafiek of foto’s exposeren in de SOOJ?

Dat kan, zend dan een e-mail naar annekewiering@hotmail.com onder vermelding van uw naam en telefoonnummer en een omschrijving van het werk dat u wilt exposeren.

Nu te zien

INSPIRATIE

Van 11 april tot 22 mei exposeert Jan Allis met schilderijen, collages en werken met gemengde techniek.

Mijn tentoonstelling van schilderijen en collages heeft als thema ’ Inspiratie’. Bronnen van inspiratie zijn werk van Breitner, Peter Doigt e.a. en allerhande hedendaags beeldmateriaal, zoals filmbeelden en computergames en vanzelfsprekend de natuur. Ook zijn sporen van de actualiteit in mijn werk terug te vinden en hangen er een aantal landschappelijke impressies. Het gaat om schilderijen, werken met gemengde technieken en collages. Ik hoop dat deze korte schets van mijn zevenjarige zoek- en ontdekkingstocht leidt naar nieuwsgierigheid om te komen kijken.

De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens openingstijden en op afspraak (Jan: 06-20 34 89 35)

Verwacht

Van 22 mei tot de zomerstop Sooj zal Nettie Broers exposeren.

Vorige tentoonstellingen


Lieve bezoekers,

Mijn naam is Manola Sint Jago en ik ben geboren en getogen op het zonnige eilandje, Aruba. Door een ernstige ziekte ben ik naar Nederland op jonge leeftijd verhuisd. Inmiddels zijn de jaren gaan tellen en woon ik al ruim 35 jaar met veel plezier in Nederland waarvan het grootste gedeelte in Amsterdam.

Volgens mijn vader tekende ik al voordat ik kon praten en dat bleef ik doen en zal dat ook blijven doen. Mijn schilderijen hebben één thema en dat is kleur en mijn wortels. Door middel van de kleuren die ik gebruik en de taferelen die ik creëer probeer ik de kijker mee te nemen op een tropisch avontuur. Dus hoop ik dat ik u mee kan nemen zonder er fysiek bij te zijn door mijn “Tropische Wereld”. 

Ik wens u heel veel plezier met mijn kleurrijke kunstwerken en hopelijk tot ziens. 
Mocht u belangstelling hebben voor een kunstwerk, neem dan gerust contact met mij op.

Manola Sint Jago 

Website www.manolasintjago.exto.nl
Email: msintjago@planet.nl

1 maart t/m 17 april, 2020.

Daniel Couet werd geboren in Versailles. Zijn moeder, docente Frans, heeft een passie voor olieverfschilderijen en zijn vader, huisarts, kopieert grootmeesters zoals Botticelli, Frans Hals en Manet in Het Louvre voor zijn plezier. Daniel droomt ervan om tekenaar te worden. Eind jaren 60 studeert hij in Parijs aan de prestigieuze Ecole Boulle de studie Toegepaste Kunst af als binnenhuisarchitect. Hij werkt met architecten in India, is twaalf jaar in Parijs commercieel directeur voor een belangrijke parfumerie. Pas daarna voelt hij zich vrij genoeg om zich aan zijn kunst te wijden.
Inmiddels hebben meer dan 400 schilderijen hun weg gevonden in Nederland en Engeland. Daniel kan niet stoppen met schilderen, zijn favoriete thema is: de mens centraal. Liefde, kwetsbaarheid, verdriet, onrecht, sensualiteit… alles wordt in beeldmateriaal getoond. Daniel Couet wil de mythische kracht van beelden volledig benutten. Daarvoor neemt hij graag risico’s met kleuren en vormen. De mens die hij laat zien is een mens van contradicties, beïnvloed door culturen en verlangens. Er is nog heel veel te doen, te zien en te vertellen. Zijn werk inspireert, emotioneert en lokt nieuwe inzichten uit.

KLEUR.

Mijn werk is zeer gevarieerd, omdat ik alles leuk vind om te schilderen. Vooral vrouwenhoofden vind ik leuk om te doen. En dan alles met heel veel kleur. Dat kom je tegen in al mijn schilderijen. Ook kan je bij mij schilderijen bestellen in de stijl die je wilt, ook de grootte van het doek en de kleuren. Ik maak ook Amsterdam-schilderijen, maar daar zijn er al een paar van verkocht. Die zijn veel werk, dus dan moet je een beetje geduld hebben. Je kan mijn schilderijen zien op de expositie in de SOOJ, Tichelstraat 50, Amsterdam, Jordaan. De expositie is te zien van 12 januari tot en met 28 februari. De opening is op 12 januari van 16:00 tot 19:00 uur. Ik hoop u allen te zien op de expositie.

Opening: zondag 12 januari van 16:00 tot 18:00 uur.
De expositie is tijdens openingstijden te bekijken: van 13 januari t/m. 28 februari.

 

De expositie is tijdens openingstijden te bekijken:
Vanaf 25 november tm 11 januari elke dag

Anke Louwerse werd geboren in Den Haag. Zij woont en werkt sinds 1973 in Amsterdam op het monumentale Karthuizershofje. Sinds haar vroege jeugd interesseert zij zich in het bijzonder voor het maken van portretten.

In de vroege jaren ‘70 volgde zij lessen aan (Psychopolis) de Vrije Akademie in Den Haag. Daarna studeerde zij aan de 1e-graads lerarenopleiding van de Rietveldacademie. Naast de portretkunst, die haar grote liefde bleef houden, ontdekte zij ook het werken naar model.

Tot 2016 was zij parttime werkzaam als docent tekenen aan de Hogeschool van Amsterdam.

De grote liefde en inspiratiebron is altijd “de mens”. Haar werk varieert van dramatisch tot humoristisch. Ook als zij het portret tot onderwerp heeft  is “de mens” achter het portret de inspiratiebron.

Een aantal getekende portretten van bekende en minder bekende Jordaanbewoners zijn te bezichtigen in woonzorgcentrum de Rietvinck, Vinkenstraat 185.  

De expositie is tijdens openingstijden te bekijken:

van 28 oktober tot 23 november 

Rita van der Staaij-Spee, geboren in 1946 in Amsterdam, woont sinds 1970 in Harlingen. Als kind van een kunstzinnige moeder heeft ze in haar jeugd veel getekend. Na haar pensionering begon ze te schilderen. Ze maakt olieverfschilderijen, aquarellen en krijttekeningen. Ze exposeert voor de derde keer in de SOOJ.

16 september t/m 25 oktober, 2019.

Over Marion Wiering:

“Ik schilder al meer dan 30 jaar. Mijn kunstopleiding ben ik begonnen bij de kunstacademie Minerva in Groningen (1993-1996). Na de Minerva mocht ik de lessen van de figuratieve schilder Mathijs Rölling bijwonen. In deze lessen ben ik begonnen met het schilderen van olieverfschilderijen en ben er sindsdien niet meer mee gestopt.

Ook heb ik tussendoor twee masterstudies Godsdienstwetenschap en Geestelijke verzorging afgerond, toch blijft schilderen mijn grote liefde. Ik organiseer een wekelijkse modeltekenen- en schilderclub in Groningen. Een aantal schilderijen die in deze expositie te zien zijn heb ik aldaar gemaakt.

Mijn inspiratie haal ik uit de levende natuur, mensen, en alles om mij heen. Vooral de complexiteit en verscheidenheid van de werkelijkheid blijft mij verassen en stimuleren. De werkelijkheid straalt in kleuren. Zoals ik deze werkelijkheid zie en beleef, zo geef ik deze weer in mijn schilderijen. Een schilderij groeit onder mijn handen, net zolang tot ik het goed vind. Vaak krijg ik het gevoel dat het schilderij zelf ook bepaald wanneer het af is. In deze expositie laat ik schilderijen van landschappen, mensen en dingen zien. Ook zullen er tekeningen te zien zijn.”

De expositie is tijdens openingstijden te bekijken:
Tm 15 september elke dag

Eerbetoon aan de kunstschilder Harry Kruiswijk, overleden op dinsdag 13 november 2012.

Harry was geliefd, sterk en markant. Een groot liefhebber van muziek, belezen, scherp van geest, eigenzinnig – dwars ook, met een hekel aan kapsones. Hoezo handicaps? Gewoon doorgaan, blijmoedig en vrolijk… Velen kenden hem en hielden van hem, hij was gul in vriendschappen. Zijn deur stond letterlijk altijd open.