Expositie Henk Rolvers

24 JUNI – 19 JULI
SCHILDER

Als 11-jarig jongetje uit Haarlem kreeg Henk (geboren in 1930) een doos pastelkrijtjes van zijn leerkracht. Deze had in de gaten dat hij graag en goed tekende en stimuleerde hem daarin. Henk begon met het tekenen van bloemen in de tuin en probeerde zijn tekeningen langs de huizen te verkopen. En met succes!

Zijn vader kocht een doos olieverf voor hem, en zo groeide zijn collectie tekeningen en schilderijen gestaag. Op 21-jarige leeftijd legde Henk zijn eerste geloften af bij de congregatie van de broeders van Maastricht en ging sindsdien verder door het leven als Broeder Marcoen. Tot 1995 stond hij voor de klas op verschillende plaatsen in het land. Vanaf 1974 was dat in de Spaarndammerbuurt in Amsterdam, waar hij bij leerlingen en ouders bekendstond als Meester Coen van groep 8. Hij kon prachtig tekenen en schilderen, en tijdens zijn handvaardigheidslessen liet hij de kinderen schitterende objecten maken. Zijn fantastische bordtekeningen worden in de Spaarndammerbuurt nog steeds herinnerd!

Inmiddels bleef Henk voor zichzelf (ook in opdracht) veel schilderen, en dat doet hij nu nog steeds op 93-jarige leeftijd. Henk is blij dat hij nu de gelegenheid heeft om een deel van zijn omvangrijke werk tentoon te stellen en wenst iedereen veel kijkplezier. En… “Als ik hier in de Jordaan een of meerdere werken zou verkopen, gaat de opbrengst naar de missie.”